Laserprinter brengt kunst naar het volk

2012-10-30 09:13:14

junkyard

Sociaal bewogen kunstenaars hebben zich in het verleden regelmatig afgevraagd waarom ze op doeken zouden zwoegen die alleen voor de elite betaalbaar waren. Neen, de kunst moest naar het volk gebracht. Bij het IISG is nog een online expositie te zien (vintage, denk ik, gezien de achtergrondkleur) van vijf kunstenaars (Walter Crane, Théophile-Alexandre Steinlen, Albert Hahn, Frans Masereel en Gerd Arntz), die om die reden prints in grote oplages maakten om de minder welgestelden te bereiken.

Het ideaal van voor iedereen betaalbare kunst is zaterdag aanstaande definitief bereikt, als u, tijdens de museumnacht, in de Amsterdamse Waag voor 1 euro kunst kunt kopen. En nu niet adrem uit de hoek komen met centsprenten, want daar zijn wel twee eeuwen inflatie overheen gegaan.

Wij danken dit summum  van artistieke democratisering aan de laserprinter. En natuurlijk aan schrijver dezes, die nevenstaand kunstwerk bijdroeg aan dit nobele initiatief.

De dertig geselecteerde werken worden alle voorzien van handtekening van de maker en certificaat van echtheid. Dat mist u dan weer als u, altijd uit op een voordeeltje, dit werk uit eigen printer laat rollen.