Er zijn op het web een hoop planningtools te vinden. Asana bijvoorbeeld vind ik heel handig om een groot project waar je met meerdere mensen aan werkt in partjes op te delen. Maar een planningtool waarmee je even snel eenvoudig een grove planning kan maken – die kon ik maar niet vinden. Terwijl dat precies was wat ik miste – een overzicht dat je kon snel kon openen als je gebeld werd met de vraag wanneer je nog een projectje in kon plannen.

Een programmeur heeft weinig meer nodig om dan zelf maar aan het programmeren te slaan. Het resultaat staat inmiddels in beta online: www.roughplanner.com. Ben benieuwd wat u allen ervan vindt.

 

Ik heb geprobeerd het zo simpel mogelijk te houden. Eerst moet je een team aanmaken. Een team heeft een naam en een aantal beschikbare uren per week (mocht er iemand op vakantie gaan o.i.d., dan kan je afwijkingen op dat gemiddeld aantal uren aangeven). Zodra je een team hebt aangemaakt kan je activititeiten (projecten, sprints, whatever) invoeren. Een activiteit kan in meerdere periodes worden opgedeeld.

Er zijn twee views: de activiteitenview geeft alle activiteiten onder elkaar weer, per week onderverdeeld – weken waarin de beschikbare uren overschreden worden kleuren vanzelf rood. De weekview geeft een snel overzicht van je tijdsplanning – je ziet in een oogopslag wanneer je tijd over hebt of wanneer je juist teveel hebt ingepland.